Blog

Montgenèvre in de Franse Alpen wordt ‘smart’ skigebied

Het Franse skigebied Montgenèvre is volledig uitgerust met gratis wifi zodat toeristen en bewoners overal gebruik kunnen maken van een mobiele app die actuele informatie geeft over onder andere de staat van pistes en weersverwachtingen. De data die zo worden verzameld worden gebruikt voor verdere ontwikkeling van het gebied.

Wat zeggen de investeringen en patenten over de plannen van Airbnb?

Airbnb heeft zijn zinnen gezet op een beursgang en evolueert daarom van een huizendeelplatform naar een reisbedrijf, waarbij het concurreert met gevestigde namen als Expedia en Priceline. CB Insights dook tijdens een webinar in de achtergrond en ambities van Airbnb.

Booking.com zet acceleratorprogramma voort in 2018

Booking.com gaat in 2018 door met het Booking Booster Programma, een accelerator voor start-ups. Verder kondigt de boekingssite twee nieuwe initiatieven aan die ontwikkelingen in duurzaam toerisme moeten stimuleren. Hiervoor stelt Booking 4 miljoen euro beschikbaar.

Expedia helemaal over op AWS

Alle internationale labels van het reisconcern Expedia gaan over op Amazon Web Services als basisinfrastructuur voor IT.

Botensite Tubbber richt zich op Amerika

Tubbber is eind vorige week uitgeroepen tot één van de winnaars van het Oranje Handelsmissiefonds 2017 en gaat zich met steun van onder meer ING, KLM, MKB Nederland en het Ministerie van Buitenlandse Zaken op de Amerikaanse markt richten.

Google: Canada en Zweden in de lift als wintersportbestemming

Nederlanders zijn nog steeds redelijk traditioneel ingesteld als het gaat om de populairste wintersportbestemmingen – het meest wordt er gezocht op Oostenrijk en Frankrijk, meldt Google. Maar ‘aparte’ landen als Canada en Zweden laten wel meer zoekopdrachten zien. 

Vakantiepiraten.nl test nieuwe look

Bij de website van het jaar-verkiezing is Vakantiepiraten.nl voor het derde jaar op rij uitgeroepen tot beste website in de categorie Vakantie & Toerisme. Toch is de dealsite een nieuwe look aan het AB-testen. “We zijn volledig mobile-first geworden.” 

Airtrade breidt uit naar België

Technologiebedrijf Airtrade Holland BV breidt uit naar België en gaat daar dus haar producten ten aanzien van fulfilment en boeken in de markt zetten.

Groot datalek bij Obike

De persoonlijke gegevens van gebruikers van fietsendienst Obike hebben weken en vermoedelijk maandenlang op straat gelegen. Met een kunstgreep konden hackers ook van Nederlandse gebruikers persoonlijke data van internet plukken.