Blog

Amadeus koopt TravelClick

Amadeus telt 1,52 miljard dollar neer voor de acquisitive van TravelClick, dat is gespecialiseerd in cloud-oplossingen voor middelgrote ketens en onafhankelijke hotels. Het gaat niet alleen om reserveringssystemen maar ook data-, gast- en mediamanagementoplossingen en web- en videotools.

Tiqets wil cultuur voor iedereen toegankelijk maken

Tiqets is een schoolvoorbeeld van een startup die een probleem oplost waar je je pas van bewust bent als je er tegenaan loopt: je bent in een stad, hebt zin om naar een museum of attractie te gaan en wil direct een kaartje regelen om rijen voor de kassa te vermijden.

Flinke boete voor misleiding op TripAdvisor

Een Australische keten van vakantieappartementen heeft een boete gekregen van bijna 2 miljoen euro wegens misleiding op TripAdvisor. Het bedrijf verstuurde e-mails aan gasten met de vraag een recensie te plaatsen maar haalde de e-mailadressen van mensen die een negatieve ervaring hadden uit de verzendlijst.

Zakenreizigers bezorgd over dataveiligheid op reis

Slechts 35 procent van de internationale zakenreizigers heeft er alle vertrouwen in dat de gegevens van hun werkgevers onderweg veilig zijn. Onder reizigers uit Noord- en Zuid-Amerika is het vertrouwen beduidend groter (46 procent) dan onder reizigers uit Azië-Pacific (28 procent) en Europa (27 procent).

Grote investering in start-up Klook

Klook, een start-up die zich richt op het boeken van activiteiten op vakantie, heeft 200 miljoen US dollar aan funding binnengehaald. Hiermee wil het platform uitbreiden in de VS en Europa. Er is al een kantoor in Amsterdam gevestigd.

Passagiersrechten en Ryanair: geen gelukkige match

Het einde van de stakingen bij Ryanair lijkt nog niet in zicht. De luchtvaartmaatschappij liet eerder weten dat ondanks het ongemak gedupeerde passagiers geen recht hebben op compensatie. “Wij voldoen aan EU-Verordening 261 maar onredelijke vakbonden liggen buiten onze invloedssfeer.” Is dat zo?

Eigen boekingsite voor Groningen Airport Eelde

Groningen Airport Eelde heeft een eigen boekingswebsite gelanceerd. Consumenten kunnen meteen tickets zoeken en boeken vanaf Groningen Airport Eelde naar bestemmingen zoals New York, San Francisco, Beijing, Stockholm, Rome en Manchester.