Blog

Ledger H4ck3rs winnen Hackatrain 2018

Met een goed uitgedacht idee om bezoekers van een concert op een prettige manier naar huis te laten reizen wonnen de Ledger H4ck3rs de derde editie van Hackatrain. De verrassende presentatie waarin met rollenspellen de werking en het gebruik van de applicatie duidelijk werd, onderscheidde de winnaars van de andere teams. De Ledger H4ck3rs, een team van Deutsche Bahn, ontvangen een geldbedrag van 5.000 euro.

D-reizen lanceert WhatsApp-game

D-reizen heeft een game ontwikkeld voor op WhatsApp. Teams van vrienden, familie en collega’s gaan de strijd aan met elkaar en maken kans op een reischeque van 1250 euro. 

Nieuwe app VakantiePiraten

VakantiePiraten heeft een nieuwe versie van de app gelanceerd. Volgens de dealsite is de belangrijkste verbetering dat het nu mogelijk is om te zoeken in de duizenden online reisdeals op basis van persoonlijke selectiecriteria.

GetYourGuide lanceert eigen label

GetYourGuide, het boekingsplatform voor excursies, lanceert een eigen label. Uit het bestaande aanbod worden de tours uitgekozen die uitsteken boven de rest. Deze worden als GetYourGuide-excursies vermarkt.

The Travel Impact Lab moet reis-startups laten innoveren

De reiswereld kent een nieuw initiatief: The Travel Impact Lab, om startups succesvol op gang te helpen en bestaande organisaties binnen de reiswereld opnieuw in beweging brengen. De Social Impact Factory in Utrecht, een sociale werk- en ontmoetingsplek voor startups, scale ups en zelfstandigen, was het decor voor een goed bezochte lancering waarbij de boodschap was: “werken aan het nieuwe normaal.”

Hi Hi Guide: helft van onze boekingen moet uit China komen

Hi Hi Guide is Emerce Travel Start-up 2018. Het platform dat reizigers in contact brengt met lokale gidsen had volgens de jury de meest veelbelovende pitch. Wel gaven ze als advies mee om eerst het product op een select aantal bestemmingen uit te bouwen en daarna het netwerk uit te breiden.

Uitdaging voor reisbranche zit in data-analyse

Sommige reizigers bezoeken wel 38 websites voordat zij daadwerkelijk een ticket boeken. Om deze potentiële klanten voor zich te winnen, moet de reisbranche zich aanpassen aan nieuwe digitale-marketingstrategieën. Hoe helpt kunstmatige intelligentie hierbij?

Winding Tree: reisindustrie leent zich perfect voor ‘cut out the middleman’

blockchaintechnologie staat hoog op de agenda bij iedereen. De technologische kracht achter onder meer de cryptomunten doet ook zijn intrede in de reisindustrie. Het Zwitserse Winding Tree hoopt de industrie op z’n kop te zetten met blockchain, vertelde oprichter Maksim Izmaylov tijdens Emerce Travel.