Blog

Autoleasemaatschappij ALD Automotive lanceert Mobility-as-a-Service app

Autoleasemaatschappij ALD Automotive lanceert in Nederland de Mobility-as-a-Service-app ALD move. De app helpt leaserijders het dagelijkse woon-werkverkeer slimmer in te richten, geeft hen inzicht in de verschillende mobiliteitsmogelijkheden en stimuleert de keuze voor duurzamere of efficiëntere manieren van vervoer.

’91 miljoen nachten geboekt bij Airbnb’

Airbnb zou in het eerste kwartaal van het jaar 9,4 miljard dollar aan boekingen hebben verwerkt, zo melden bronnen aan Reuters. Het bedrijf geeft zelf geen cijfers vrij.

FNV: Flixbus doekt tegen de afspraken in Eurolines Nederland op

Het Europese langeafstand OV-bedrijf Flixbus sluit tegen de afspraken in de deuren van de onlangs overgenomen concurrent Eurolines. Het gaat om de kantoren Amsterdam Duivendrecht, Rotterdam en Den Haag. De medewerkers van Eurolines Nederland voelen zich gebruikt, meldt FNV.

Hoe IKEA en Thomas Cook omnichannel-metingen aanpakken 

De verwachtingen van de klant zijn hoger dan ooit. Voor omnichannel-merken betekent dit dat het klanttraject zeer belangrijk is. Dit is hoe IKEA en Thomas Cook hun omnichannel-strategie in België een compleet nieuwe wending hebben gegeven. 

Accenture Interactive neemt het Louvre op de schop

Het Louvre in Parijs laat zijn digitale strategie op de schop nemen door Accenture Interactive. Bezoekers moeten er een ‘rijkere ervaring’ mee krijgen en de werknemers krijgen digitale hulpmiddelen om hun werk beter te doen.

Hands-on: We.Stream

Gelukkig ligt die tijd achter ons, op vakantie naar Frankrijk proberen goeie wifi op de camping te vinden of te dure simkaartjes kopen met een bundel waar je net tien mailtjes mee kan versturen. We nemen nu lekker onze belminuten en databundel door heel Europa mee. Daarbuiten is voor de meesten van ons nog altijd een drama. Een enkeling kan nog een redelijk betaalbaar bundeltje kopen, maar meestal ben je overgeleverd aan de wirwar van simkaartjes met onvoordelige tarieven. Er is nu een alternatief: We.Stream.

Airbnb hanteert voortaan duidelijke prijzen en eerlijkere voorwaarden

Airbnb zal de prijzen van accommodaties voortaan inclusief alle onvermijdbare kosten vermelden. Daarnaast heeft Airbnb zijn algemene voorwaarden aangepast in het voordeel van consumenten na een gezamenlijke actie van de Europese consumententoezichthouders onder leiding van Noorwegen. In Nederland heeft Autoriteit Consument & Markt (ACM) hieraan deelgenomen.

Groeikapitaal voor online platform voor luchthaventransfers

Taxi2Airport, een online platform voor luchthaventransfers, krijgt 2,2 miljoen euro van VOC Capital Partners (het investeringsfonds van onder meer Pieter Schoen en Han de Groot) en bestaande aandeelhouder VentureBuilders Capital.

Topman Transavia wordt CEO Sunweb Group

Mattijs ten Brink wordt volgende maand de nieuwe CEO van Sunweb Group en verlaat daarvoor de hoogste zetel bij Transavia, die hij zes jaar bekleedde.

Southwest Airlines integreert Apple Pay

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Southwest Airlines integreert Apple Pay in zijn mobiele app. Reizigers kunnen er onderweg ook eten en drinken mee betalen.

PaulCamper haalt 7 miljoen euro op voor verdere uitbreiding

PaulCamper, het deelplatform voor het huren en verhuren van campers, heeft een serie A-financieringsronde van 7 miljoen euro afgerond. De investering is afkomstig van een consortium van marktplaatsspecialisten als Adevinta, FJ Labs en All Iron Ventures.

Reisorganisatie TUI weigert MacBook Pro

Reisorganisatie TUI weigert de 15-inch MacBook Pro aan boord te nemen als gevolg van een terugroepactie van Apple. Ook de Europese luchtvaartautoriteit EASA heeft restricties opgesteld voor het vervoer van dit type apparaat.

Slimme merken openen een direct verkoopkanaal voor hun eindklant

Merken met een grote afhankelijkheid van retailers doen zichzelf tekort. Een scherpe Direct to Consumer-strategie maakt een persoonlijke band met hun eindklanten mogelijk. Dat betekent hogere winstmarges, maar vooral ook toegang tot steeds waardevoller worden first party data. 

Airbnb geschorst als lid van economisch adviesorgaan Amsterdam

Omdat Airbnb niet heeft meegewerkt aan de handhaving van de vakantieverhuurlimiet van dertig dagen die voor woningen geldt is het platform sinds 22 juli geschorst als lid van de Amsterdam Economic Board, een belangrijk adviesorgaan voor economische thema’s in de hoofdstad.

‘De online vakantieganger overtuig je met personalisatie’

Het reisbureau op de hoek, waar ze weten wie je bent en wat je zoekt in een droomvakantie. Maar dan online. Dat is de stip op de horizon voor Vakanties.nl. Het online reisbureau gaat haar tweede zomer in en focust op personalisering om zich te onderscheiden van de stevige online concurrentie.

Campagnesite KLM: ‘Doos van Pandora’

In het campagnepanel beoordelen drie deskundigen een campagne. Dit keer een campagne waarbij KLM augmented reality inzet om onbekende bestemmingen te promoten.

Jeroen van Velzen (Roadmap): ‘Een complete reis-app op maat voor de zakelijke reiziger’

Wie voor zijn werk reist krijgt nog vaak informatie uitgeprint mee. “Dat werkt ook prima, maar het probleem is wel dat die informatie statisch is. Wij hebben de informatie uit het reisschema gehaald, een app gebouwd en die live gemaakt. Wat zoveel betekent als dat dat ding begrijpt hoe laat de vlucht gaat, wat de verkeerssituatie is, waar het hotel ligt en hoe je je namens het bedrijf moet gedragen: dus veilig, niet te veel geld uitgeven en leren van je collega’s”, aldus Jeroen van Velzen, CEO en medeoprichter van Roadmap bij Top Names.

Social Travel 30: Corendon behoudt koppositie, reismerken maken zich op voor de zomervakantie

Nederlandse reismerken maken zich op voor de zomervakantie. Nu heel Nederland het vakantiegeld heeft ontvangen is het een strijd om reizigers te verleiden hun reis via je website te boeken. Volumes nemen toe en de vakantiestemming zit er al goed in. Hoe scoorden onze reismerken het afgelopen kwartaal online? OBI4wan dook ook dit kwartaal weer voor je in de data.

Gillian Tans weg als CEO Booking.com

Gillian Tans heeft plotseling de leiding over online boekingsbedrijf Booking.com niet meer in handen. Haar functie is overgenomen door Glenn Fogel.

Mogelijk LiFi in vliegtuigen AirFrance

Oledcomm uit Abu Dhabi en Air France willen LiFi in passagiersvliegtuigen integreren. Lifi is een variant van mobiel internet, maar dan met behulp van infrarood of ultraviolet licht.